Universitatea Stefan cel Mare Suceava Facultatea de Silvicultura Suceava

 

 

Proiectele care se desfasoara in cadrul C.E.S.S. au drept scop stimularea interesului fata de problemele legate de mediul inconjurator. “Nu vom salva tot ce ne-ar placea sa salvam, dar vom salva mai mult decat daca n-am fi incercat deloc.” - Sir Peter Scott 

Cum ideile se materializeaza in proiecte, iata cateva dintre acestea, prin care am incercat sa aratam ca se poate si altfel, dand un exemplu pozitiv tuturor si fiind alaturi de intreaga natura.


   


    12 noiembrie 2013
  - Oameni care ne inspira

  Clubul Eco-Silvic Suceava din cadrul Facultăţii de Silvicultură a Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, a organizat pe 12 noiembrie 2013, ora 18.00, in sala E132, un seminar de artă fotografică susținut de conf. univ. dr. ing. Marian Drăgoi. Acest seminar face parte din proiectul ”Oameni care ne inspiră” în care ne-am propus să aducem în fața studenților persoane atât din cadrul universității cât și din exterior care sunt modele de urmat. În cadrul acestui eveniment am premiat și câștigătorii concursului de fotografie ”Toamna în Bucovina!”. Îi mulțumim domnului prof. univ. dr. ing. Mihai Dimian pentru că ne-a susținut și ne-a ajutat pe întreaga perioadă a concursului, Facultății de Silvicultură, Librăriei Alexandria și Direcției Județene a Sportului și Tineretului, Suceava pentru sprijinul acordat. Suntem încântaţi de reacţia pozitivă primită de la participanţi, şi mulţumim încă o dată tuturor celor care ne-au sprijinit şi încurajat în organizarea acestui eveniment.

   


    25-26 mai 2013
  - Giumalău - recunoașterea traseelor montane

  Fiind în apropierea unei perioade stresante din viata de student  - sesiunea de examene, Clubul Ecosilvic Suceava a organizat o mini excursie în muntii Giumalău cu scopul de a ne elibera mintea de stresul cotidian si de a intra în sesiune cu un plus de energie. Cu un rucsac plin de sperante, am pornit în cucerirea Rarăului. Pe traseu, am admirat deosebitele peisaje, am identificat numeroasele specii de plante, dar ne-am si bucurat de momentele petrecute împreună. La sfârsit am văzut o urmă de urs, care pe moment a făcut ca inimile noastre să bată mai tare crezând că am putea să ne întâlnim cu posesorul acesteia pe drum.  Asteptăm cu nerăbdare campania de ecologizare din Parcul National Muntii Rodnei.

   


    20 mai 2013 - Curs de prim ajutor

  Deoarece în timpul anului universitar avem parte de numeroase ieșiri în teren, în cadrul unei ședințe a Clubului Eco-Silvic Suceava am considerat că este necesar ca studenții Facultății de Silvicultură să cunoască regulile de bază în acordarea primului ajutor. Mulțumim ISU Suceava deoarece a răspuns pozitiv la solicitarea noastră și nu în ultimul rând doamnei Loredana Macovei pentru prezentare și demonstrație. Considerăm că această întâlnire și-a atins scopul propus de CESS, acela fiind de conștientizare a importanței acordării unui prim ajutor eficient în cazul unor accidente de muncă. Interesul arătat de studenți, sperăm că a convins-o pe doamna Macovei și va dori ca această colaborare să continue

   


    23 aprilie 2013 - La cos cu mucurile de tigara

  Pe data de 23 aprilie 2013, cu ocazia Zilei Pământului, a fost lansată campania  "La coş cu mucurile de ţigară", de către membrii organizaţiei Zimbrii Sucevei şi cei ai Clubului Eco-Silvic. Campania s-a desfăşurat în Parcul Central al Sucevei, având drept obiectiv înştiinţarea cetăţenilor cu privire la pericolul pe care îl reprezintă mucurile de ţigară aruncate la întâmplare pe străzile şi parcurile Sucevei. Membrii voluntari au strâns mucurile de ţigară din parc şi au informat cetatenii cu privire la gradul de poluare al mucurilor de ţigară, readucand în atenţia lor importanţa gesturilor zilnice, în păstrarea curăţeniei oraşului.

   


    18 aprilie 2013 - Campanie de plantare a puietilor

  Clubul Eco-Silvic Suceava şi studentii anului II de la specializarea Ecologie și protecția mediului, a Facultății de Silvicultură au luat parte la campania de plantare de puieți, organizată de Direcţia Silvică Suceava, care s-a desfășurat în localitatea Pătrăuţi. A fost reîmpădurită o suprafață de 0.5 ha, înlocuindu-se molidișuri afectate de Ips duplicatus, cu puieți de diferite specii, în special stejar. Suntem încântați că am putut colabora cu DS Suceava și prin prezența noastră la această campanie de plantare, ne arătăm dorința de a participa și la următoarele acțiuni de împădurire.

   


    12 aprilie 2013 - Ecologizare in Parcul dendrologic Arinis

  In 12 aprilie a avut loc o acţiune de ecologizare a Parcului dendrologic Ariniş din Gura Humorului unde membrii grupului Eco-Silvic Suceava au desfăşurat activităţi de curăţare, igienizare şi plantare de arbori într-un perimetru din parc. Coordonaţi şi îndrumaţi de şef lucrări George Mazăre am plantat arbori şi arbuşti, am învăţat cum să îngrijim, să observăm şi să apreciem natura, încercând în acelaşi timp să îi facem pe cei din jurul nostru mai atenţi.

   


    4 aprilie 2013 - NU Fracturarii Hidraulice

  Ceea ce noi am urmărit prin acest manifest a fost conştientizarea cetăţenilor cu privire la problematica extragerii gazelor de şist prin fracturare hidraulică. Campania de prezentare a început in 1 aprilie 2013 când membrii Clubului Eco-Silvic Suceava, au împărţit fluturasi şi au lipit afişe în cadrul Universităţii Ştefan cel Mare Suceava, cu privire la acest eveniment. In 3 aprilie, in sala E 230 a USV ne-am bucurat de prezenţa a mai multor studenţi şi profesori la proiectia filmului "Promised Land" ce surprinde problematica extragerii gazelor de şist prin fracturare hidraulică. Campania a continuat in 4 aprilie cu marşul în oraşul Suceava pe traseul Palatul Aministrativ-Parcul Sculptor Florea Vladimir, alături de alţi parteneri ce s-au alăturat manifestatiei.

   


    13 martie 2013 - Ziua Rosiei Montane

  Clubul Eco-Silvic Suceava din cadrul Facultăţii de Silvicultură a Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, a organizat pe 13 martie 2013, ora 18.00, in Aula corpului E, manifestarea „ Ziua Roşiei Montane”. Evenimentul a reunit peste 150 de participanţi atât din mediul universitar, studenţi, profesori, cât şi din afara acestuia. Seminarul a avut mai multe puncte importante: expoziţia fotografică ce a precedat evenimentul, proiecţii de filme, discuţii pe tema situaţiei din regiune şi prezentări susţinute de mai mulţi profesori de specialitate, din cadrul Facultaţii de Silvicultură. Suntem încântaţi de reacţia pozitivă primită de la participanţi, şi mulţumim tuturor celor care ne-au sprijinit şi încurajat in organizare acestui eveniment.

      24 decembrie 2012 - Bradul din pet-uri

  De la teorie la practica e cale lunga, de la planul asternut pe hartie pana la bradul din imagine am schimbat cateva idei importante, dar in final, am reusit. In data de 17 decembrie 2012 bradul a fost amplasat in fata decanatului. Mesajul transmis prin construirea bradului din pet-uri porneste de la regula celor 3R: Redu, Refoloseste, Recicleaza. Ne dorim sa informam si sa constientizam publicul asupra responsabilitatii fata de mediul inconjurator de sarbatori.

   

    24 decembrie 2012 - Bradul din ghiveci

  In numele planetei, va propunem sa sarbatoriti Craciunul in stil eco. Ca sa poata ajunge suficient de inalt si de bogat pentru a fi impodobit de Craciun, bradul are nevoie de 10 ani de viata. De ce sa-l taiem cand putem alege un brad in ghiveci? Astfel, mirosul de brad nu va lipsi, se mentine atmosfera unui Craciun eco iar dupa sarbatori putem sa-l plantam.Clubul Eco-Silvic Suceava
2012 Clubul studentesc Eco-Silvic Suceava                                                                                                             Site dezvoltat de Ciprian Palaghianu